Huszár Mónika – gyógytornász, pilates oktató, FitMummy® tréner

Fiatalabb koromban, amikor pályaválasztás előtt álltam, még nem voltam biztos benne, hogy mivel szeretnék foglalkozni, így elvégeztem egy főiskolai képzést, majd dolgozni kezdtem. 2018-ban vált számomra világossá, hogy a mozgás tanításával, az emberek testi-lelki harmóniájának megteremtésével és megtartásával szeretnék foglalkozni, ezért újra iskolapadba ültem és elvégeztem a Semmelweis Egyetem gyógytornász képzését.

Az egyetemi évek alatt egyre inkább azt láttam, hogy a rehabilitáció mellett ugyanolyan kiemelkedő szerepe kellene legyen a megelőzésnek (prevenciónak) is. Mindkét feladatot elengedhetetlenül fontosnak tartom, ezért az egyetem mellett különböző képzéseken vettem részt. Ekkor találtam rá a pilatesre is, ami változatos és hatékony gyakorlatanyagán keresztül mind a problémák kialakulásának megelőzésében, mind a kialakult fájdalmak, állapotok kezelésében hatékony segítséget jelenthet az emberek számára. 2022-ben végeztem el a talajgyakorlatokból álló pilatest képzést, és tudásomat jelenleg a gépes pilates gyakorlatok elsajátításával bővítem, hogy még hatékonyabban tudjam segíteni a hozzám fordulókat.

Mindezek mellett szívügyem a női egészség, különösen, ami az anyává válást és az anyaságot illeti. Az ehhez kapcsolódó testi-lelki harmónia megőrzéséért, megteremtéséért dolgozom. Elvégeztem a FitMummy® szülés előtti és szülés utáni tréneri képzéseket, valamint a császármetszést követő hegkezelési tanfolyamot is, hogy megfelelő segítséget nyújtsak a hozzám forduló leendő és már szült anyukáknak eligazodni a végezhető mozgásokkal kapcsolatban, valamint megismerni a testükkel kapcsolatos változásokat, segíteni a könnyebb, gyorsabb regenerációt, valamint biztonságos mozgásformát nyújtani, hogy fitten és egészségesen álljanak helyt az anyaság csodálatos hivatásában.

Szeretettel várok mindenkit, aki a mozgásszervi panaszai megszűntetésében, állapotának javításában igényel segítséget, szülés előtt áll vagy éppen a szülést követő regenerációban van szüksége segítségre, vagy aki szeretné a mozgás örömén keresztül az egészségét megőrizni.

Végzettségeim:

2023 – Gyógytornász-fizioterapeuta (Bsc) (Semmelweis Egyetem)

2021 – Csoportos Fitness Instruktor (OKJ, Fitness Company)

2011 – Közgazdász (BA) (Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola)

Továbbképzések:

2023 – STOTT Pilates® Reformer

2023 – Evidence Based Medicine a medencefenék fizioterápiájában (Kor-No Mozgásstúdió)

2023 – Táplálkozási tanácsadó (Fitness Company)

2023 – Immunerősítő táplálkozás workshop (Fitness Company)

2022 – Biomechanika – humánkineziológia (Bene Gerincakadémia)

2022 – Császármetszés és hegkezelés (Almásy Mozgásakadémia)

2022 – Mozgásneurológia (Bene Gerincakadémia)

2022 – Pilates oktató (Fitness Company Kft.)

2021 – FitMummy® prenatális tréning (Almásy Mozgásakadémia)

2021 – FitMummy® posztnatális tréning (Almásy Mozgásakadémia)

2021 – Gerinc és Fitness tanfolyam (Bene Gerincakadémia)