Balázs Ria – pilates és jóga oktató

Gyerekként a sport állandó része volt az életemnek, felnőttként azonban a munka és a gyermekeim mellett nem fordítottam elegendő időt és erőt rá, hogy beillesszem a hétköznapjaimba. Úgy gondolom a sors kegyes volt hozzám az alkatomat illetően, de az oda nem figyelés, a stressz megviselt, 2008-ban egy átfogó kivizsgálást követően az orvos javaslatára kezdtem el jógázni.

A jóga volt, ami segített az egészségem visszaállításában és abban is, hogy nyugalomban és könnyedségben éljem a hétköznapjaimat, az életem és hogy bármely helyzetben gyorsan és könnyen visszataláljak a középpontomba. 2013-ban találtam rá a pilatesre, a STOTT pilates módszerre, amely speciális, gépen és talajon végezhető gyakorlatok rendszere, felismerhetőek benne a jóga gyakorlatai is, rendkívül hatékony célratörő és mindemellett összpontosítást igényel. Sokat segített, hogy még tudatosabban figyeljek magamra.

Szerettem volna jobban elmélyülni a jógában, ezért 2016-ban elvégeztem a jógaoktatói képzést majd egy hirtelen váltással az üzleti világból egy jógaoktatói matracon találtam magam, azóta is ez a hivatásom. 2021-ben végeztem el a STOTT pilates oktatói képzést, hogy bővítsem a tudásom és több területen tudjam támogatni, segíteni a hozzámfordulókat.

Célom, hogy minél többeknek sikerüljön átadnom a jóga és a pilates csodás rendszerének szeretetét azzal, hogy elkötelezettséggel, elszántsággal és kellő figyelemmel adom tovább – akár csoportos, akár egyéni óráimon – milyen könnyedén és örömmel tehetünk hétről hétre, nap mint nap az egészségünk és a fiatalságunk megőrzése érdekében.